HARPIKS


Anmeldelser og omtaler (opdateres løbende, efterhånden som der tikker noget ind)

BERLINGSKE TIDENDE  

Mesterligt ... Et dystert, djævelsk og dejligt drama. Spækket med humor og livskraft. En lille stor roman.

✭ ✭ ✭ ✭

Anmeldt af Merete Reinholdt

WEEKENDAVISEN  

Fremragende. En bemærkelsesværdig roman. Besættende og skøn i al sin gru. En af de danske romaner, jeg har læst med størst fornøjelse længe.  

Anmeldt af Aydin Soei

ane riel harpiks anmeldelse weekendavisen aydin soei bøger roman tiderne skifter forlag slagteren i liseleje

EKSTRA BLADET  

Fortalt med fabelagtig fornemmelse for barnets sind og forestillingsverden. [] En af de bedste bøger fra danske krimihænder længe.

✭ ✭ ✭ ✭

Anmeldt af Marie Louise Toksvig

POLITIKEN  

Lever i den grad op til debuten. Ane Riel er smukt solidarisk med sine personer, selv når de udvikler sig mere og mere sindssygt, uhyggeligt og farligt.

Anmeldt af Bo Tao Michaëlis på udgivelsesdagen

ane riel harpiks forfatter bo tao michaelis politiken anmeldelse fem stjerner udgivelse slagteren i liseleje
ane riel harpiks anmeldelse information karen syberg tiderne skifter roman slagteren i liseleje krimi forfatter

 

INFORMATION  

River læseren med sig. Gribende, spændende, overraskende, chokerende ... Slutningen har, ligesom i 'Slagteren i Liseleje', lige det svirp af overraskelse, der får én til at lægge romanen fra sig med et smil. Men man er berørt på en anden måde.

Anmeldt af Karen Syberg

 

To tredjedele inde i Ane Riels nye bog, Harpiks, måtte jeg rejse mig og give mig til at rive nedfaldne blade sammen. Ikke fordi haven virkede særligt rodet, men jeg måtte have en pause, jeg kunne ikke holde spændingen ud! [ ] 

Harpiks' fortæller er Liv, og hendes barnlige naivitet og kærlighed til sine forældre gør historien gribende (og indimellem bævende grinagtig) og giver den lige præcis det vrid, der gør, at begivenhederne kan vendes på hovedet, betydningerne skifte og puslespilsbrikkerne finurligt vendes og drejes undervejs.

Alt er kædet sammen så afsløringerne falder som overraskelser eller ligefrem chok, mens handlingen føres til den bitre ende, og det hele finder sin plads som i en Escher-tegning eller som i forsidens hakkede mylder af ting. Cadeau til Mikkel Henssel, der har lavet omslaget. [ ]

Der er meget mindre fis og ballade i Harpiks end i Ane Riels debutroman, Slagteren i Liseleje. Til gengæld griber toeren dybere, alt imens dens iboende tragedie ud- og indvikler sig og river læseren med sig. Slutningen har, ligesom i Slagteren i Liseleje, lige det svirp af overraskelse, der får én til at lægge romanen fra sig med et smil. Men man er berørt på en anden måde. [ ]
 
Læs artiklen på Information.dk (direkte link)

 

 

Den engelske udgave !

Det går rimeligt vildt for sig ovre i England, efter at RESIN (Harpiks) er udkommet den 9. august på Penguin.

 

Senest er den blevet omtalt i The Observer / The Guardian som en af månedens tre outstanding thrillers.

 

Gå til IN ENGLISH for at se diverse omtaler og anmeldelser af den engelske version. Thank you!

 
ane riel harpiks glassnøkkelen 2016 beste nordiske spenningsroman tiderne skifter aschehoug cecilie winger oversætter forlag roman novel bok bog krimi norsk norge

Anmeldelse af den norske udgave  

UHYGGELIG GOD THRILLER

Danske Ane Riel gir leseren gåsehud i en grotesk krimroman som er like vakker som den er mørk, og som det er vanskelig å glemme.

Det er lenge siden jeg leste en roman som både rørte og frastøtte meg så sterkt. I «Harpiks» er uhyggestemningen tidvis så sterk at man ikke vet om man orker å lese videre, samtidig som boken er så godt skrevet at man bare må. Tonen i fortellingen settes allerede med den gruoppvekkende innledningen: «Det var mørkt i det hvite rommet da far drepte farmor».

[ ] Ane Riel skildrer Liv og hennes følelsesliv mesterlig godt. Vi opplever hvilken sterk lojalitet et barn har til sine foreldre og hvor skremmende lett man kan forme et troskyldig hode. Romanen gir også en troverdig og sympatisk skildring av mennesker som sakte driver mot galskapens avgrunn. Her har Riel mye til felles med vår egen Karin Fossum. Den mørke og rå skildringen av en familie på randen gjør det også naturlig å trekke sammenlikninger til den amerikanske forfatteren Gillian Flynn.

Riel er en forfatter med en skarp observasjonsevne, og hun kombinerer humor og grøss på fascinerende vis. Øya Hodet er en verden med et helt eget kretsløp hvor balansen opprettholdes helt til det kommer forstyrrelser utenfra. Et sted hvor tilværelsen har stivnet i en status quo hvor alt gjentar seg helt til rammene blir sprengt.

«Harpiks» er en fortelling om de primitive driftene i naturmennesket; om frykten for å miste og behovet for å holde fast i noe som for lengst er forbi. Boken er en kjærlighetsroman, grøsser og thriller på en og samme tid. Riel fikk Glassnøkkelen 2016 for denne utgivelsen og det er ikke vanskelig å forstå. «Harpiks» borer dypt ned i menneskesinnet, skaper ettertanke og refleksjon og slutter akkurat slik den startet: uhyggelig godt!

Læs artiklen på VG / Verdens Gang  (Norges mest læste avis) – direkte link

Litteratursiden

Suverænt vellykket og underfundigt værk

Suverænt vellykket og underfundigt værk om familien Haarder, der lever livet på Hovedet blandt uanede mængder af ting og sager. Her er både liv og død, drab, dåsemad, løgn og ligkister. 

Ane Riel, der romandebuterede i 2013 med den ualmindeligt veldrejede ’Slagteren i Liseleje’, har gjort det igen! Skrevet en roman, hvor man fra første side er tryllebundet og indfanget i det finurlige spind af hændelser i fortid og nutid, som man aner må have en iboende sammenhæng, og som man trygt regner med vil åbenbare sig for én hen ad vejen. Det gør det også, for Riel har et begavet overblik, som aldrig svigter.

I ’Harpiks’ følger vi familien Haarder, der lever et isoleret liv på Hovedet. Hovedet er navnet på den ø, de, som de eneste, bebor. Her samles der til huse af alskens ting og sager, for faren Jens er af den opfattelse, at man kan bruge alt – og så gør det i øvrigt heller ikke så meget, om tingene ret beset tilhører nogle andre. Hvis man blot tager fra dem, der i forvejen har rigeligt, vil ingen lide nød, og ’Robin Hood’ bliver da også en del af datteren Livs barnelærdom. Men er det overhovedet muligt at leve et kærlighedsfyldt liv i fred og ro og i pagt med naturen, når samfundet stiller så urimelige krav som skolepligt og hygiejneviden? Ja, mener Jens. Nej, mener hans mor Else. Måske, siger hans kone Maria – indtil den dag hun helt holder op med at tale.

’Harpiks’ er skrevet i samme mundrette og læse-lækre sprog som sin forgænger, og Riel hører til de forfattere, der formår, at gøre det mest groteske og til tider ulykkelige scenarie til en både rørende og logisk begivenhed. Et af de mere harmløse eksempler herpå kunne være, da Maria skal lære datteren Liv at skrive. Liv holder helt forkert på blyanten, fordi hun holder på den, som om den var en pil – hun er nemlig ret velbevandret i at skyde med bue og pil. Men mor og datter når frem til et simpelt ræsonnement:

”Til sidst blev vi enige om, at det var bedre, at jeg holdt forkert og skrev rigtigt, end det modsatte. Og under alle omstændigheder var det heldigt, at jeg ikke holdt om pilen, som jeg burde holde om blyanten, for så havde jeg næppe ramt plet så tit.”  

Det skorter bestemt ikke på kærligheden i familien Haarder, men kærlighed er ikke nok til at holde tragedierne fra døren. Og hvis et menneske som Jens Haarder, der ellers beskrives som det blideste væsen, udsættes for tab og ulykker længe nok, tager han måske til sidst sagen i egen hånd. Men glem ikke: Mange udåder er gennem tiderne blevet begået i kærlighedens navn.

Hvis ovenstående lyder trist og traurigt, må det her være på sin plads at understrege, at ’Harpiks’ faktisk er udpræget humoristisk. Riels litterære sprog er mættet med finurligheder og morsomheder, som blot komplementerer historien. Et suverænt vellykket værk, der sætter de sunde spørgsmålstegn ved, om det egentlig er så indlysende, hvad der er det gode og hvad, der er det modsatte.  

Anmeldt af Maria Guldager Rasmussen.

Gyseren.dk

Ane Riel skriver forrygende

Ane Riel modtog i 2013 Det Danske Kriminalakademis debutantpris for ”Slagteren i Liseleje”. Her i weekenden modtog hun så Kriminalakademiets Harald Mogensen Pris for bedste danske krimi/spænding for sin anden roman “Harpiks”, som dermed også nomineres til Skandinavisk Kriminalselskabs fælles nordiske pris Glasnøglen. Endelig er “Harpiks” også er nomineret til DR Romanprisen, der kåres d. 4. juni på Dokk1 i Århus, og jeg er ikke i tvivl om, at hun har gode chancer for at hive begge priser hjem.

“Harpiks” er ikke en horror-roman. Det er heller ikke hverken en krimi eller en spændingsroman, som man normalt kender dem. Men det er en både ufattelig og fremragende fortælling, som fik mig til at undres, gyse og endog knibe en tåre under læsningen. [ ]

Ane Riel skriver forrygende og med et sympatisk blik for sine skæve personer. Hun skifter mellem jeg- fortælleren Liv og en alvidende fortæller-stemme, så vi både får overblik over historiens reelle begivenheder, men også et indblik i de følelser og følgevirkninger begivenhederne har for romanens personer. Vi er helt tæt på Jens’ stigende paranoia og Marias langsomme forfald, mens pigen Liv fremstår smerteligt tydelig i sin uskyldige barnlige naivitet og alligevel med en viden, som intet børn bør bære.

“Harpiks” er en fortælling om barnets ubrydelige loyalitet overfor forældrene uanset omkostningerne; om kærlighed så stor, at alene tanken om at miste det elskede er ubærlig; og om hvordan angsten for at miste kan drive et menneske fra forstanden og få det til at gøre ubegribelige gerninger i kærlighedens navn.

Det er en grusom roman. En smuk roman. Og en roman man ikke må snyde sig selv for, selvom den til tider gør ondt dybt ind i sjælen. Læs den ... 

Plusbog.dk

En af de bedste bøger jeg længe har læst

Harpiks er en af de bedste bøger jeg længe har læst. Den er smuk, følsom, anderledes og alligevel så grusom, at det næsten ikke er til at holde ud. Historien bliver fortalt af barnet Liv, der lever et trygt liv i en familie, der elsker hende grænseløst og som vil gøre alt for at beskytte hende. Det lyder som et perfekt liv, men set fra læserens perspektiv er der meget, der er helt galt. Ane Riel er en fantastisk fortæller der om nogen formår at komme helt ind under huden på sine karakterer. Hun giver dem liv, på en måde der er svær at beskrive. Er du vild med bøger som Rum af Emma Donoghue, så vil du også elske denne.

[ ] Riel skriver fantastisk. Hun formår at holde læseren fanget med sprog og handling, så man slet ikke har lyst til at forlade det univers, selvom det ind i mellem næsten er smertefuldt at være i. Uanset om vinklen er hos Liv, moren eller de andre i romanen, mærker man en indsigt i den menneskelig psyke, som er utrolig god. Mest af alt holder jeg af, at alle personerne fremstår sympatiske på hver deres måde, selvom nogle af dem handler på en temmelig barbarisk måde. Riel laver nogle fantastiske menneskeportrætter.

Wow - den bog lever fuldt ud op til Slagteren fra Liseleje, omend den er langt mere grum og uhyggelig. [ ] Bogen er ikke ret tyk, men den indeholder så megen gru og sprængstof, at man næsten er stakåndet, når den er læst til ende. [ ] 

Kan kun anbefale denne anderledes krimi. Fantastisk skrevet.

Saxo.com

'Harpiks' SKAL på læselisten ...

Ane Riels prisbelønnede og anmelderroste grumme spændingsroman " HARPIKS" er svær at ryste af sig!!! [ ] Ane Riel bevæger sig på kanten mellem super socialrealisme og en outreret fantasiverden.Man har som læser lyst til at gribe ind eller i hvert fald råbe de sociale myndigheder op. Hun formår at skrive med humor og sans for detaljen. Man griner og græder. Men læs selv denne fantastisk engagerende og velskrevne historie. [ ] 

[ ] Harpiks SKAL på læselisten, hvis man ikke allerede har læst den. [ ] 

Fantastisk velskrevet! Utrolig dyster og forfærdelig historie. Men hele vejen igennem mærker man også kærligheden, der indgår i alle handlingerne. En bog jeg bestemt godt kunne læse igen og igen. 

[ ] Det er en spændende, velskrevet roman, barsk og surreaslistisk, men også morsom indimellem. Meget anderledes end de fleste andre romaner, jeg har læst.

Fantastisk og noget helt andet end de sædvanlige krimier 
Barsk fortælling, der holder dig tryllebundet til sidste side

Ane Riels prisbelønnede og anmelderroste grumme spændingsroman " HARPIKS" er svær at ryste af sig!!! [ ] Ane Riel bevæger sig på kanten mellem super socialrealisme og en outreret fantasiverden. Man har som læser lyst til at gribe ind eller i hvert fald råbe de sociale myndigheder op. Hun formår at skrive med humor og sans for detaljen. Man griner og græder. Men læs selv denne fantastisk engagerende og velskrevne historie. Romanen klæber sig som HARPIKS til nethinder og tanker. [ ]

Bognørden.dk

Ufatteligt grusom og alligevel så smuk ...

Personportrætterne er bundsolide og meget levende. Riel giver de skæve eksistenser en stemme og evner at få selv de mest grufulde handlinger til at ligne en kærlighedserklæring. [ ] 

Et sublimt billede på, hvordan et depressivt og sart sind mister realitetsansen og skaber en egen virkelighed. Og frem for alt en fortælling om, hvordan børn påvirkes af den virkelighed, de er omgivet af. [ ] 

Alt i alt er Riels anden roman ufattelig grusom og alligevel så smuk på sin helt egen præmis.

Læs hele anmeldelsen på Bognorden.dk

 

Findalskrimiside.dk

Eminente beskrivelser 

Beskrivelserne af hjemmet – både inde og ude – og omgivelserne er eminente. Også beskrivelserne af personerne er utroligt gode. Handlingen ses fra flere forskellige synsvinkler, og det gør sig utroligt godt. Det gør især indtryk, når handlingen ses fra Livs synsvinkel. Bogen er meget barsk og uhyggelig, den har modbydelige scener, man væmmes undertiden, men samtidig er den fantastisk god og meget gribende og fyldt med kærlighed. En nærmest filmisk bog, der også er fyldt med både lyde og lugte. Godt drejet af Ane Riel. Og hold da op for bogens sidste 4 linjer.

God-bog.dk

Læs den, læs den. 

Ane Riel har lavet et pletskud her. [ ] Det er en pragtfuld roman. [ ] Jeg har længe ikke læst noget bedre end dette. Læs den, læs den.

 

 

Bogrummet.dk

Fantastisk godt beskrevet 

[ ] Jeg blev fanget fuldstændig ind i det univers der beskrives i bogen – det er fantastisk godt beskrevet. Selv om det er en højst speciel familiefortælling, fremstår den virkelig og troværdig. [ ] 

LYDBOGEN


'Harpiks' er indtalt som lydbog på Momo Lydbogsforlag af skuespiller Henrik Koefoed, som gør det aldeles fremragende! Her et par lytteranmeldelser:

Review of Resin (out in the UK on Aug 9th 2018)

All the stars and then some!!
 
You know when you watch a scary movie and you really don't want to look, well, "Resin" made me feel like that but for some inexplicable strange reason I COULDN'T tear my eyes away! Such a hauntingly creepy, chilling and disturbing story yet beautifully atmospheric and at times emotional and tender.
Blurb - His father, his brother, his son had taught him - whoever leaves him will never come back. Liv died when she was just six years old. At least, that's what the authorities think. But behind the boxes and baskets crowding her Dad's workshop, Liv is hiding. This way her Dad had said, she'd never have to go to school; this way she'd never leave her parents. This way, Liv would be safe.....
I'm not too sure there's much I can say about the storyline without giving much away other than what the blurb tells you, which leaves you completely intrigued and desperate to read but the fact that I have never read anything like it EVER before makes it a unique and very original read that packs a punch around every corner.
The characters are brilliant, disliking them one minute but then feeling sorry for them soon after. Jens' character was particularly well thought out and I could picture him so clearly. Young Liv was pivotal to the story and I enjoyed so much reading her thoughts and actions. When Roald entered the story, the mounting dread of what could happen when the house and family was discovered, kept me turning the pages and it didn't disappoint, creating an atmosphere of palpable tension.
There were a couple of triggers in the book, which although didn't effect me at all could to some - so if baby deaths and animal cruelty do upset you then best be warned. However, the issues were paramount to the story and in no way were meant to cause upset or distress and were handled perfectly.
So well written and imaginatively created, this book deserves all the awards it's had in Scandinavia and it's definitely a one which will continue to stay with me a very long time. After the tense conclusion to the book and the jaw dropping last page, I'm going to seriously miss this dark book in a warped way and I truly wish the author Ane Riel every success with this fabulously written book! 

All the stars and then some!!
 

Review by Miriam Smith

 

 

På varje enskild sida en enastående roman. 

Malin Persson Giolito (forfatter, Sverige)

 

Bforbog.dk

Noget af det mest nærværende og givende jeg har læst i meget, meget lang tid 

"Harpiks" er en vanvittig og grotesk fortælling. På den fede måde. På den virkelig, virkelig fede måde. [ ]

Måske netop fordi historien er så grotesk, bliver den noget af det mest nærværende og givende jeg har læst i meget, meget lang tid. [ ]

Historien om familien på hovedet er skrevet med en lethed og en ironisk distance til vanvidet, der får den til at glide ned uden besvær. "Harpiks" er en stor fortælling, forklædt som en lille roman. En fortælling om grænseløs kærlighed, og det spirende vanvid der ligger lige under den. Det er også fortællingen om en families deroute, når livet falder fra hinanden i et omfang man ikke længere kan kontrollere.

Til at begynde med, sammenlignede jeg lidt "Harpiks" med Fredrik Backmans "En mand der hedder Ove". Men den holder slet ikke. Backman tager hverdagen op til dyb og hyggelig behandling. Ane Riel gør noget helt andet. Jeg er ikke sikker på at jeg ved hvad det er hun gør. Men det er vildt. Helt vildt. Alene det, at hendes debutroman for voksne, "Slagteren i Liseleje", blev kåret som "Bedste danske krimi/spændingsdebut i 2013" af Det Danske Kriminalakademi - uden at være hverken en krimi eller en spændingsroman, siger noget om hvor vanskelig Riel er at putte i en kasse.

Med Ane Riel, har jeg fået endnu en yndlingsforfatter.

Læs hele anmeldelsen på Bforbog.dk

 

 

 

Jeg elsker Ane Riels bog 'Harpiks'. Hun er usædvanlig og har en originalitet over sig, som få krimiforfattere besidder.

Karin Fossum (forfatter, Norge)

 

Goodreads.com

Udvalgte læseranmeldelser

This is a real page turner. Beautiful and terrifying at the same time.

Helt igennem fantastisk og gennemført bog. Elskede hver eneste kapitel, hver eneste side, hvert eneste ord!
Læs læs læs læs; du glemmer aldrig du gjorde det! 

Mere Ane Riel!

Grum, sprød, levende, intens, velskrevet, klaustrofobisk.
Pigen Liv er meget troværdig som fortæller. Læs den!

Så fik jeg også læst den. Aboslut fantastisk.

Holy smokes! Dette var helt fantastisk! Jeg ble dratt til det gruselige bokomslaget, som lovet grøsser atmosfære. Det fikk jeg så det holdt. [ ] Dette er en virkelig fantastisk spenningsroman. Troverdig, ekkel - og litt magisk, på grunn av Livs perspektiv. Måtte jeg velge en genre å sette dette i så hadde det vært grøsser. Det er ikke noe overnaturlig her, men menneskelig ondske - også når den ikke nødvendigvis er tilsiktet - er nok. Anbefales!

Wow! Vanvittig, grotesk, barsk og sørgelig og samtidig varm, rørende og ikke mindst gribende fortælling om en syg familie

Dybt betagende og forfærdende grum historie om familiebånd, kærlighed og langsom opløsning. Hvordan omsorg og stærke værdier kan ændre sig til omsorgssvigt i en grad, hvor mennesker dør af det.
Ane Riels sansemættede og stærke roman er ikke til at lægge fra sig, selvom den til tider kommer så meget ind under huden, at man ville ønske, man kunne....

En skræmmende god historie om kærlighed i en familie, hvor de gode bliver onde af kærlighed 
Bogen er så godt fortalt og sproget rigtigt godt og flydende. 
En meget vedkommende bog om kærlighed i en familie, der lever isoleret på en lille ø. 
Læs den. Kan virkelig anbefales.

Helt fantastisk. Mesterligt. Sproget, historien - scenen, karaktererne. I love it.

[] Det kammer aldrig over og bliver for vanvittigt og for grotesk; det er bare hamrende godt fortalt. Man tager sig selv i at læse sætninger igen og igen, fordi man ikke tror sine egne øjne. Men den er god nok. Livs familie er bare en helt og aldeles usædvanlig familie. []

En velskrevet, sød, skræmmende, fantastisk og levende historie om en familie der af ren kærlighed til hinanden bare gerne vil have lov til at være i fred.

Virkelig syret, sjov, skræmmende og forunderlig fortælling om en familie, der vil klare sig selv på en tange af en ø. Isolation, (bunker af) ting, skoven og et noget forskruet forhold til/opfattelse af omverdenen fylder mere og mere.

Jeg tror denne historie vil sidde længe i mig - indkapslet i rav.

Medrivende og super velskrevet.

Absolut fantastisk.

Se mere på Goodreads.com:

ane riel harpiks goodreads reviews novel roman ratings the glass key 2016 crime

Litteraturklubben

En pragtroman!

Hvem kan finde på at kalde sine romaner SLAGTEREN I LISELEJE & HARPIKS? Ja det må være en forfatter med en krøllet hjerne – og såvel disse to pragtromaner som hendes indlæg på Facebook tyder på, at det har ANE RIEL, og efter disse bøger må man håbe på, at den hjerne aldrig bliver udsat for fransk vask og strygning (hvad det så end er?) med henblik på at blive konform, for vi skulle gerne have flere værker fra den.

Man snakker om “den svære toer” – og særlig svært må det være at følge op på en så succesfuld bog, som etteren var, men det er til fulde lykkedes Ane Riel. En bindegal fortælling om en dysfunktionel familie, som man kommer til at holde af, selv faderen Jens, der har samlermani og er yderst kriminel. [ ]

Historien er, fortalt med pokerface, midt i det groteske og tragikken, yderst morsom pga. den sproglige oplagthed og humoren, på niveau med VILLY SØRENSEN. [ ]

Bogen fanger fra første sætning, er helt uforudsigelig, men alle trådene samles, og det hele slutter med en pointe. [ ]

Med sine 2 voksenbøger har ANE RIEL med garanti skrevet sig ind i litteraturhistorien, og ud over de 2 ungdomsbøger, jeg har læst af hende, har jeg da nu planer om at læse de tidligere bøger, hun har skrevet for børn og unge.

Er der i Danmark forfattere, der skriver bedre end Ane Riel? Så er jeg i hvert fald ikke bekendt med dem.

Det er vel overflødigt at notere konklusionen: Bogen anbefales på det varmeste.

Anmeldt af Aksel Madum

Skringrende vanvid. Vanvittig morsomt. Morsomme sprogblomster. Jeg måtte spole tilbage, når jeg grinede for højt af de groteske billeder.

En fantastisk bog. Meget rørende, og man får en del at tænke over.

Fantastisk bog med så levende et billedsprog, at det varer længe før jeg 'glemmer' den.

LEKTØRUDTALELSEN


Vurdering: Bogen er meget velskrevet, fængende og fuld af kontraster. Persongalleriet er levende, og beskrivelserne af farens barndom samt Livs oplevelser og de tanker, hun gør sig undervejs, er både foruroligende og hjerteskærende, men også lige i øjet. Samtidig giver beskrivelsen af farens samlermani myrekryb og lyst til øjeblikkelig rengøring og oprydning i læserens eget hjem.

 

harpiks lektørudtalelse ane riel tiderne skifter

Hvidovre Bibliotekerne

Anbefaling